De Dromenfabriek

Van inspiratie naar samenwerken in projecten

De Dromenfabriek In De Praktijk

Hoe lang duurt een de Dromenfabriek?

De uitvoering van de plenaire Dromenfabriek duurt één dagdeel en legt ongeveer twee tot 2,5 uur beslag op de tijd van stakeholders. 

De voorbereiding duurt ongeveer één dagdeel waarbij de opdracht vertaald wordt naar de Dromenfabriek en waarbij het projectteam (professionals) in anderhalf tot twee uur hun "Meet and Greet"-vaardigheden getraind worden.

Na de "Meet and Greet" gaan de resultaten naar het projectteam om in een sessie een prioriteitenmatrix te maken en uit te werken en daarmee de businesscase in te vullen. Naar gelang de behoefte kan de Dromenfabriek dat proces faciliteren met één dagdeel. 

Is er daarna behoefte aan een vertaling naar de businesscase en projectvoorbereiding, dan kan de dromenfabriek dat ook faciliteren in ongeveer één dagdeel.

Wat komt er uit een Dromenfabriek-sessie?

Management, ICT en consultants zijn gewend om vanuit bestaande structuren en bouwstenen te bouwen zoals processen, functies en functionaliteit, technische mogelijkheden, infrastructuur, architectuur of softwarepakketten. Dat zijn statische mogelijkheden: een omgekeerde funnel waarbij we  praten vanuit de beperkingen naar mogelijkheden om aan wensen te voldoen.

De Dromenfabriek draait dat om. Het verzameld alle mogelijke en onmogelijke wensen en laat de stakeholder zelf kritisch nadenken over de uitvoering ervan. Het geeft de input over hoe de verandering er uit ziet met de grootste impact en kans van slagen. Aan het projectteam is het om dat te gaan rubriceren, prioriteren en faciliteren. 

Wat wordt er van mij als opdrachtgever verwacht?

De opdrachtgever zorgt voor de uitnodigingen en de vrijstelling van de deelnemers en het projectteam.

De locatie is bij voorkeur 'buiten de deur' in een alternatieve ruimte. Als het nodig is, verzorgen wij die ruimte.

Hoeveel mensen doen er mee aan een Dromenfabriek?

Aan de Dromenfabriek kunnen twintig tot vijfentwintig stakeholders deelnemen en het projectteam. Grotere groepen kunnen in twee sessies gedaan worden en eventueel gelijktijdig in verschillende ruimtes.

Wat kost een Dromenfabriek?

De Dromenfabriek kost per dagdeel €2.750 (excl. omzetbelasting en reis- en verblijfkosten) plus de kosten van de locatie.

Kan de Dromenfabriek ook met een kleiner team uitgevoerd worden?

Dat is mogelijk maar dan is dat meer de opzet van een Disney Strategie Sessie.

Kan ik een Dromenfabriek uitvoeren met al mijn medewerkers zonder plenaire sessie?

We kunnen een app inzetten waarbij de kern van de Dromenfabriek via een app wordt binnengehaald. Dit zal dan een samenwerking met een start-up zijn.